Smotra folklora dijaspore

16:17 18. 05. 2024. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, kao izaslanik predsednika Vlade Miloša Vučevića, poručio je danas, na otvaranju 26. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore koja se danas i sutra održava u MTS dvorani, da su mladi iz dijaspore u Srbiji u svojoj kući i da su im vrata u Beogradu uvek otvorena, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Milićević je učesnicima zahvalio se na tome što širom sveta čuvaju i proslavljaju bogato kulturno nasleđe koje se neguje kroz pesmu, igru i tradiciju, a koje ljude iz Srbije povezuje i podseća na korene, bez obzira na to gde žive.

"Najvažnije je da sačuvate svoj jezik i ćirilično pismo, srpsku kulturu, tradiciju i istoriju, kao i da se posle završenih škola u inostranstvu jednog dana vrate u svoju otadžbinu. Da ne zaboravite svoju trobojku, koja je simbol naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i koja nas podseća na hrabrost predaka, ali i podstiče da donosimo hrabre i odgovorne odluke za bolju budućnost svih naših sunarodnika", rekao je Milićević. (kraj) mjj/mk

Share: