Otvoren štand Kube

20:50 19. 10. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministar kulture Nikola Selaković otvorio je večeras sa kubanskim ministrom kulture Alpidiom Alonsom Grauom štand Kube, počasnog gosta 67. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, i istakao da se partnerstvom na ovom projektu još jednom potvrđuje privrženost vrednostima koje dve države neguju i dele na polju kulture i savremenog stvaralaštva.

Izražavajući uverenje da će izuzetno sadržajni programi štanda Kube srpskoj publici učiniti još bližom kubansku književnost, kao i da će učešće brojnih kubanskih stvaralaca značajno doprineti unapređivanju saradnje u svim oblastima, posebno kada je reč o književnom prevodilaštvu i izdavaštvu, Selaković je ukazao da je to posebno važno za naša dva naroda koja dele ljubav prema knjizi i koji su svoju istoriju uneli i u poeziju.

Naša saradnja datira još od Konvencije o saradnji na polju prosvete, nauke i kulture između Vlade FNRJ i Vlade Kube iz 1960. godine, ali nam je dužnost da joj udahnemo život savremenosti konkretnim projektima, rekao je Selaković. (kraj) is/mk

Share: