Repertoar Nedelje irskog filma

12:21 27. 02. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Nedelja irskog filma u okviru 12. Beogradskog irskog festivala trajaće od 8. do 15. marta, a biće prikazano 15 ostvarenja autora iz te zemlje.

Specijalni gost festivala je scenirista i reditelj Džim Šeridan, a pored njega gosti će biti i reditelj Alan Gilsenan, nekadašnji direktor Instituta za film Kevin Hju, kao i rediteljka Katerin Hart.

Nedelju filma otvoriće film Džima Šeridana "Moje levo stopalo" 8. marta u 19 sati u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici.

Na repertoaru 9. marta su dokumentarni film o životu muzičarke Šinejd O'Konor "ništa se ne može porediti" i dokumentarac "Fejt i Branko" o ljubavi engleske muzičarke i romskog violiniste iz Srbije.

Publika će 10. marta moći da gleda filmsku priču o fudbalskoj zvezdi Mančester Junajteda - Džordžu Bestu "Džordž Best - Sasvim na svoju ruku".

Na programu 11. marta su dokumentarni film "Duh Ričarda Harisa" i film "Priča o Šejnu Mekgauanu", dok su 12. marta na repertoaru dva filma Alana Gilsenana "Duhovi Bagotonije" i "Uliks".

Publika će 13. marta moći da gleda filmove "Baltimor" i "Kraljice Irske", dok će 14. moći da gleda gilmove "U ime oca" i "Duž nebeskog puta za Akabu".

Na repertoaru 15. marta su filmovi "Dečak koji se smeje" koji prati irskog pesnika Tea Dorgana i "Čovek koji je želeo da leti".

Projekcije se održavaju u Kinoteci u Kosovskoj 11. (kraj) mjj/and/mk

Share: