Skorseze snima u Srbiji

13:23 03. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove doku-igrane serije “Sveci”. Serija će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih mušakaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – veru.

Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko. 

„Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i delima, zamišljajući svetove u kojima su živeli, izbore sa kojima su se suočavali, primere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živeo je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim rečima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika“, istakao je Martin Skorseze. 

Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gde će se snimati deo serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji. 

„To što je serija „Sveci“ naš prvi međunarodni projekat neverovatno je priznanje naših sposobnosti na svetskom tržištu i veoma sam počastvovana što sarađujem sa Lionsgate i Fox Nation na ovom projektu”, istakla je Ivana Miković, operativna direktorka Firefly produkcije i servisni producent serijala “Sveci”.

Serija “Sveci” će premijerno biti prikazana u novembru ove godine na Fox Nation platformi. (kraj) dep/mk

Share: