Ezra u Ada Mallu

16:15 10. 06. 2024. FoNet | dep

BEOGRAD - Film EZRA Tonija Goldvina, sa Robertom De Nirom u jednoj od glavnih uloga je topla priča o autističnom dečaku čija porodica pronalazi put kroz životne teškoće uz puno ljubavi, humora i saosećanja. EZRA stiže u domaće bioskope 13. juna.

S obzirom na temu, BLITZ film i Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom organizuju projekciju filma za članove udruženja, prijatelje, saradnike i predstavnike institucija koje podržavaju Udruženje, u sredu 12.6. u CineStar bioskopu u Ada Mall-u od 18 časova. Posle projekcije filma, od 20 časova, biće održan panel čiji je cilj podizanje svesti javnosti o autizmu radi boljeg prihvatanja osoba sa autizmom.

Na panelu će govoriti: Snežana Milojević, savetnik u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, Ivana Kovačević Gagić, master defektolog-oligofrenolog, Slavica Damnjanović, autorka knjige „Šta će biti Sutra“  (baka blizanaca sa autizmom), poznati glumac Bojan Krivokapić i Taisa Krivokapić (roditelji dečaka sa autizmom) i Srboljub Ranković, potpredsednik Udruženja za pomoć osobama sa autizmom (roditelj Marka, odraslog mladića sa autizmom).

Projekciji filma i panelu, između ostalih prisustvovaće Marina Vidojević, pomoćnica ministra za socijalnu zaštitu u sektoru za socijalnu zaštitu, Biljana Barošević, pomoćnica ministra za socijalnu zaštitu u sektoru za zaštitu  osoba sa invaliditetom i Petar Jordanov, v.d. sekretara za socijalnu zaštitu Grada Beograda. (kraj)bdr

Share: