Dve decenije Ide Prester

14:55 06. 04. 2024. FoNet | desk

BEOGRAD - Ida Prester je zajedno sa svojim bendom Lollobrigida koncertima 4. i 5. aprila u rasprodatom Doma omladine Beograda, proslavila 20 godina muzičke karijere i izlazak prvog solo albuma, pred više od 1500 posetilaca.

U prepunoj sali Amerikana, Ida Prester je uz horsko pevanje fanova izvela svoje najveće hitove, a na bini su joj se pridružile i specijalne gošće Bojana Vunturišević i Đurđina Radić DJIXX. Tokom izvođenja pesme „Štit“ podršku su joj pružile i glumica Milena Radulović i voditeljka i kreatorka Aida Jokanović. Uvod u spektakularne nastupe obe večeri priredila je Iva Pažin Zhiva, novo lice alternativne domaće scene.

Proslava velikog jubileja započela je koncertom u Zagrebu, krajem marta u Tvornici kulture, a Beograd je imao čast da ugosti Idu Prester čak dva puta zbog ogromnog interesovanja publike.

Vidimo se opet uskoro!, poručila je Ida Prester nakon dva koncerta u Beogradu. U puna dva sata izuzetno energičnih nastupa, smenjivali su se hitovi iz bogatog muzičkog opusa benda Lollobrigida i nove pesme sa Idinog prvog solo albuma „Sad“.
Koncert su obe večeri otvorili dobro poznatom pesmom „Kompjuter“, nakon čega je usledila himna „Miss Right and Mr Wrong“, kao i premijerno izvođenje najnovijeg singla „Malo vremena“.

Kulminacija oba koncerta bile su pesma „Štit“ na kojoj se prve večeri na bini pridružila Milena Radulović, a druge Aida Jokanović, numera „Dodir“ tokom koje je u publiku pušteno na desetine balona, dok su posebnu euforiju, radost i energiju obe večeri donele starije dame prilikom izvođenja hita „70“.

Na samom kraju Ida Prester i Lollobrigida su odsvirali kultnu „Breathe“ od Prodigy-ja, a zajedno sa najvernijim fanovima iz prvih redova koji su se popeli na binu u glas su otpevali jedan od njihovih megahitova „Volim te“. (kraj) dep/mk

Share: