Palčica iz srca rođena

14:37 13. 02. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Premijera humanitarne dečije predstave „Palčica iz srca rođena“, koja je posvećena usvojenoj deci, njihovim roditeljima i razbijanju stigme koja prati usvajanje, održana je u prepunoj sali DKSG. Predstavu su realizovali polaznici edukativnog programa Američke privredne komore (AmCham) – šestoro mladih lidera, mentora i šest studenata pod imenom Tim4, a u saradnji sa Udruženjem „Usvojeni roditelji“.

Nakon održane premijere, predstava će se igrati širom Srbije, kako bi važna poruka o usvajanju i usvojenoj deci stigla do što više njihovih vršnjaka, dece koja imaju svoje biološke porodice.

Idejni tvorci ovog humanitarnog događaja, Tim4 AmChamps programa, predstavom su želeli da dočaraju kako žive i kroz šta prolaze deca koja su usvojena, a ideja je da prikupljenim sredstvima pruže vetar u leđa Udruženju u sprovođenju njihove plemenite misije – pružanje pomoći roditeljima koji su u procesu usvojenja ili su već usvojili dete.

"Kada smo dobili zadatak, u sekundi smo se dogovorili da radimo humanitarnu predstavu, posvećenu svoj usvojenoj deci i njihovim roditeljima, kako bismo pokrenuli razbijanje stigme koja prati usvojene mališane. Za partnere u ovom važnom projektu izabrali smo Udruženje „Usvojeni roditelji“. I desilo se upravo ono u šta smo bili sigurni da će se desiti: cela predstava je napisana, režirana i premijerno izvedena u roku od tačno mesec dana. Izuzetno smo srećni što smo deo ovog lepog puta Udruženja, koje će u budućnosti ispričati mnoge lepe priče. U nama imaju prijatelja zauvek“, kažu iz Tima4.

Predstava „Palčica iz srca rođena“, realizovana je uz pomoć brojnih sponzora, medijskih partnera i influensera. Platinastu podršku, kao generalni pokrovitelji, pružile su kompanije OTP Banka, Imlek, PepsiCo Zapadni Balkan, MK Group, Represent Communications, Foundever.

AIK Banka je pružila podršku kao zlatni sponzor, a TeleGroup kao srebrni, dok su kompanije Knjaz Miloš, Imlek i PepsiCo Zapadni Balkan događaju doprineli i kao naturalni sponzori.

Zanimljivo je da je premijeri prisustvovalo 300 mališana iz Osnovne škole „Ivan Gunduluć“, koji su tokom celog izvođenja aplaudirali i aktivno učestvovali u temi predstave. (kraj) dep/mk

Share: