Festival igre, šansa za mlade

15:56 29. 02. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministarka kulture Maja Gojković izjavila je danas da Ministarstvo kulture prepoznaje i kontinuirano podržava Beogradski festival igre zbog velikog interesovanja domaće i sve brojnije inostrane publike, i zbog toga što ta manifestacija duže od dve decenije prvih prolećnih dana Srbiju čini međunarodnim epicentrom vrhunske umetničke savremene igre.

Gojković je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, naglasila da je kvalitet programa neupitan, što pokazuje i podatak da tu manifestaciju svake godine poseti više od 20.000 gledalaca i izrazila uverenje da će zbog atraktivnosti i kvaliteta sadržaja baletskih predstava, ovaj broj biti i premašen, navodi se u saopštenju.

"Ovogodišnji festival organizuje se pod sloganom 'Savršene različitosti' u nastojanju da oživljavanjem i pokretanjem emocija i umetničkim izrazom pokaže koliko kultura ima značajnu ulogu za nas, za sve meridijane. To jedinstvo savršene različitosti će upravo umetnici iz 14 zemalja ovde predstaviti raznolikoj publici od 7. marta do 10. aprila", rekla je Gojković.

Share: