Dani Jagoša Markovića

11:52 04. 04. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Manifestacija Dani Jagoša Markovića biće održana u Narodnom pozorištu Republike Srpske od 5. do 7. aprila, a festival će otvoriti predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Vrat od stakla" po tekstu Biljane Srbljanović, a u režiji Jagoša Markovića, saopštio je danas JDP.

Predstava "Vrat od stakla" premijerno je izvedena 5. oktobra 2018. godine, a gostovala je u Teatru Gavela u Zagrebu (2018) i učestvovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (2019), Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu (2019), Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu (2019), a izvedena je i van konkukrencije na završnoj večeri Mediteranskih pozorišnih svečanosti – Purgatorie u Centru za kulturu Tivat (2019).

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci predstava "Vrat od stakla" dobila je dve nagrade - Dragan Mićanović je osvojio Nagradu "Veljko Maričić" za najbolju mušku ulogu za lik Ljube, a nagradu za najbolju epizodnu ulogu dobila je Vesna Trivalić za ulogu Svetlane.

Nagradu na Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu dobila je Jelisaveta Sablić za ulogu Bogdanke. (kraj) mjj/and/dj

Share: