Studentska izložba

20:26 26. 12. 2023. FoNet | Boris Drenča

U galeriji knjižare Geca Kon u saradnji Službenog glasnika i Fakulteta likovnih umetnosti, svečano je otvorena izložba grafika studenata ovog fakulteta.

Izložba je nastala iz želje Službenog glasnika da podrži stvaralaštvo mladih umetnika u oblasti grafike i da njihov rad učini vidljivijim, a ova saradnja je logična kada se uzme u obzir da knjiga i grafika imaju zajedničku istoriju - od najranijih štampanih blok-knjiga, inkunabula, do savremenih formi ‒ a kao poseban žanr ističe se i umetnikova knjiga (artist’s book) – umetničko delo u formi knjige.

„Ovaj susret između Službenog glasnika i Fakulteta likovnih umetnosti uopšte nije slučajan, niti neka vrsta plezira sa naše strane. Kultura je vid komunikacije, a u sklopu takve komunikacije ovakve izložbe treba da postoje, naročito kada se naše aktivnosti nadopunjuju po svojoj prirodi, a na ovom mestu su se oduvek okupljali i pisci i slikari, kao i drugi umetnici“, izjavio je urednik u Glasnikovom sektoru za izdavaštvo Petar Arbutina. (kraj) bdr

Share: