Korona zatvorila Bali

20:41 25. 08. 2020. FoNet

Beograd - Bali, živopisno tropsko ostrvo u Indoneziji, poznato po osobenoj mešavini bujne vegetacije, dugih peščanih plaža, visokih vulkana i tropskih džungli, biće zatvoreno za strane turiste do kraja ove godine, zbog pandemije korona virusa.

I kada se bude otvaralo prema stranim turistima, koji sa svih strana sveta dolaze na ovu popularnu destinaciju, vlasti će to učiniti pažljivo radi očuvanja reputacije i poverenja, bez koga turizam, glavna privredna grana, ne može da opstane.

Bali je jedna od 33 provincije Indonezije. Većinu stanovništva na ostrvu čine hinduisti, koji su manjina na nivou zemlje. Uz poljoprivredu, lokalno stanovništvo dominantno živi od turizma. Ovo atraktivno mesto godišnje posete milioni zaljubljenika u prirodu i sve što pruža svojevrsni beg od užurbanosti savremenog društva.

Ostrvo je bogato ribom, pirinčem, kokosovom palmom, bananama, ananasom, kakaom, kafom, pamukom i duvanom, koje najviše i izvozi.

Bogata kultura Balija najzastupljenija je u mestu Ubudu, ali turisti hrle još i u stari kraljevski grad Semarapuru, staro selo Muncan, kao i velelepne hramove. (kraj) dep

Share: