Nova dužnost za Kejt Midlton

15:07 29. 09. 2020. FoNet

London - Vojvotkinja od Kembridža (38) posetila je danas mlade istraživače u zapadnom Londonu i pobrala simpatije javnosti inicijativom da ove organizacije osmisle programe pomoći deci koja su, zbog pandemije korona virusa, proleće i leto provela u svojim domovima umesto na otvorenom.

Vojvotkinja je zahvalila volonterima koji su pružili pomoć za više od 500.000 mladih i porodica tokom zaključavanja, javljaju britanski mediji.

Tradicionalno opisujući odevnu kombinaciju vojvotkinje, mediji izveštavaju o njenom susretu sa roditeljima i negovateljima mladih kojima je pomoć pružena.

Boy Scaut pokret, osnovan 1908, da bi se ubrzo proširio i na Sjedinjene Američke Države, prilagodio se pravilima života tokom pandemije i inovirao svoje delovanje.

Vojvotkinja od Kembridža je imenovana za predsednika svih izviđača, čiji je član inače ranije bila, i postala kopredsednik zajedno sa Vojvodom od Kenta, rođakom kraljice Elizabete II, naglašavaju mediji i ističu da je ovo prvo predsedavanje nekom organizacijom članice britanskog dvora. (kraj) dpv

Share: