Koncert za vakcinisane

01:17 06. 03. 2021. FoNet

TEL AVIV - Na fudbalskom stadionu u Tel Avivu nekoliko stotina vakcinisanih fanova izraelske pop zvezde Ivri Lidera uživalo je u petak tokom koncerta kog su organizovale gradske vlasti u čast obuzdavanja pandemije korona virusa, uz uslov da posetioci nose zaštitne maske za lice i pokažu "zeleni pasoš", odnosno potvrdu da su primili cepivo protiv kovida.

Stadion Blumfild može da primi 30.000 posetilaca, ali su vlasti odredile da prvom od četiri planirana koncerta može da prisustvuje 500 ljudi, i to na centralnom delu stadiona.

Svi su oni pokazali "zeleni pasoš", što znači da su i vakcinisani i revakcinisani.Reakcije publike sublimirane su u izjavi Reut Goufer za AFP pred početak koncerta: "Nadam se da je ovo početak perioda kada ćemo se vratiti normalnom životu".

"Pošto je većina stanovništva već vakcinisana, konačno možemo da otvorimo naše kulturne i ležerne aktivnosti", objasnio je Itan Švarc, portparol gradskih vlasti.

Ovaj koncert ostaće zabeležen kao prvi u istoriji održan sa kovid-pasošima kao uslovom za prisustvo, naravno, uz ulaznice i epidemiološke mere. (kraj) dep

 

Share: