Masivi na kružnom toku

12:53 17. 06. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" saopštilo je danas da je počelo radove na dodatnom uređenju i oplemenjivanju kružnog toka kod opštine u Novom Beogradu koji će, kako se navodi, dobiti potpuno nov i drugačiji izgled.

Kombinacijom bele, svetlo sive i tamne rizle, sa travnjakom i biljnim materijalom, dobiće se potpuno unapređenje vizuelnog kvaliteta površine.

Na njegovom centralnom delu koji se izdiže za 44 cantimetra, biće izveden krug od bele rizle, koji se nastavlja u zrake od tamno sive rizle, pa zatim polukružnim trakama svetlo sive rizle do ivice zelene površine. Postavka se sastoji od pet trakastih zraka od rizle na radijalnim pravcima, koji se smenjuju sa zasadom lavandi i ukrasnih trava i površinom pod travnim busenom.

U centralnom delu skvera, biće pozicionirano 13 komada kamenih masiva koji podižu estetsku vrednost kružnog toka. Masivi će biti od sedimentnih, krečnjak ili peščar stena u beloj i sivoj boji.

Ukrasne trave Pennisetum alopecuroides okruživaće zimzelena lavanda, a formiranje travnjaka predviđeno je postavljanjem travnog busena, na površini od 426 kvadratnih metara. (kraj) vbr/dpv

Share: