Sajt za hemijske eksperimente

13:16 21. 07. 2022. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Hemijska kompanija BASF pokreće Lab-Free Chemistry platformu – besplatnu veb-aplikaciju uz pomoć koje će učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije moći da na bezbedan i zabavan način izvode hemijske eksperimente u kućnim uslovima, saopštio je danas BASF.

Eksperimenti su bezbedni, jednostavni za praćenje i izvođenje, modernog dizajna prilagođenog mladima i uz brze tranzicije napravljeni tako da stimulišu pamćenje.

Cilj intuitivnog interfejsa aplikacije na kojoj se nalaze eksperimenti je da prenese realističnu atmosferu izvođenja eksperimenata u laboratoriji.

Nakon uspešno završenog kursa, učenici će imati priliku da dobiju sertifikat BASF Lab-Free Chemistry.

Ta edukativna platforma optimizovana je i za desktop i za mobilne uređaje, a može joj se pristupiti posredstvom sajta labfreechemistry.com.

Projekat je deo naučnog programa BASF Chemgeneration koji već godinama edukuje učenike osnovnih i srednjih škola uz pomoć tematskih, interaktivnih STEM prezentacija i eksperimenata koji se oslanjaju na koncepte održivosti i cirkularne ekonomije.

Program se realizuje u Austriji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji, a sam sadržaj je dostupan na 11 jezika – svim lokalnim jezicima uz dodatak engleskog. (kraj) vip/kt/dpv

Share: