"Buč Kesidi" u 12 gradova

13:31 29. 03. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Pančevački sastav Buč Kesidi organizuju klupsku regionalnu turneju na kojoj će svirati u 12 gradova, a počinju 30. marta u Vranju.

Grupa potom nastupa u Pirotu (31. mart), Zaječaru (1. april), Jagodini (2. april), Podgorici (5. april), Užicu (6. april), Kruševcu (7. april), Čačku (8. april), Valjevu (9. april), Zrenjaninu (14. april), Subotici (15. april) i Šapcu (16. april), a 5. maja završavaju koncertom u Sarajevu.

U nastavku slede veliki koncerti u Novom Sadu - Spens (20. maj), Zagrebu – stadion Šalata (27. maj) i 3. juna u Beogradu – stadion Tašmajdan.

Za većinu klupskih nastupa karte su skoro rasprodate, tako da organizatori očekuju gužve.

Osim koncertne promocije novih pesama „Curimo po asfaltu“ i „Skupi snagu“ koje najavljuju novi album, a na You Tube-u i muzičkim platformama već beleže stotine hiljada pregleda i slušanja, popularni dvojac će na koncertima izvoditi i svoje brojne dobro poznate hitove sa prethodna dva albuma.

Buč Kesidi, jedna od značajnijih grupa u regionu, objavila je nov album posle velikog uspeha albuma “Euforija” i istoimene turneje sa kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regionu i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu.

Album je uvršten među najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Ulaznice za fan pit za beogradski koncert 3. juna su rasprodate za rekordna dva dana, a rasprodata je i polovina kapaciteta stadiona Tašmajdan. Za koncert u Novom Sadu je ostalo još samo stotinak karata, a zagrebački stadion Šalata će za par dana biti rasprodat. (kraj) dep/dj

Share: