Domaća proizvodnja hrane

13:06 06. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Biznismen Bogoljub Karić i ove godine, sprema čvarke, kobasice i suši meso..

Karić kaže da ga to podseća na Peć gde je kao dete iščekivao da proba prve vrele čvarke, to zadovoljstvo i dan danas pamti i raduje mu se.

Sve što smo kao deca naučili od oca i majke, trudili smo se da ne zaboravimo naše srpske specijalitete, kaže Karić..

On navodi da je i u drugim državama u kojima je živeo i radio održavao tradiciju spremanje domaćih jela, od čvaraka, pita, tursije i čuvenog ajvara i svega ostalog što se priprema u domaćoj radinosti. 

U vremenu u kojem užurbano živimo, moramo da nađemo vremena i spremimo nešto od domaćih jela, posebno za najmlađe ukućane, jer brza hrana je najgori izbor za sve nas, izjavio je Karić pozivajući na vraćanje tradiciji i zdravim navikama. (kraj) dep/dj

Share: