Milionska poseta na NIN.rs

12:39 20. 03. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Sajt NIN-a, najstarijeg nedeljnika na Balkanu, prema podacima Gugl analitike posetilo više od milion jedinstvenih korisnika u periodu od 1. od 18. marta 2024. godine. Kako ovaj rezultat dolazi nakon samo tri meseca od pokretanja ovog onlajn izdanja, to sa sobom nosi i veliku odgovornost da NIN i dalje bude kritičan, analitičan i slobodan društveno- politički nedeljnik.

Posebno je ohrabrujuće što je NIN-ov sadržaj uspeo da dođe do čitalaca i pored snažne antikampanje i neupitne želje da se trajno naruši ugled NIN-a. Ostvareno je ono što je redakciji NIN-a od prvog trenutka bio osnovni zadatak - da promoviše odgovorno novinarstvo i istovremeno prenese ovaj gorostasni nedeljnik u 21. vek.

"Naš tromesečni sajt se odmah na početku obreo u knjiškom primeru “cancel” kulture, i, što je još nesrećnije, zasnovanoj na tvrdnji - NIN je kriv dok se ne dokaže suprotno. Takav narativ dopušta svom tvorcu da ga rasteže, uvija i upotrebljava onako kako je njemu zgodno. Istina, nije bilo lako raditi u takvoj atmosferi, ali srećan sam da čitaoci NIN-a ipak misle svojom glavom. U društvu u kome je demokratija na izdisaju i u kome vlast svakodnevno nagriza i ono malo medijskih sloboda što je
ostalo, zadržati kritičko mišljenje postaje sve teže i nepopularnije. I baš zbog toga, velika je odgovornost voditi nin.rs i opravdati vaše poverenje. S toga, “kliknite” na nin.rs, a mi ćemo sa druge strane dati sve od sebe da opravdamo vaše poverenje i ostanemo dosledni tradiciji dugoj skoro devet decenija – rekao je glavni i odgovorni urednik nin.rs Nenad Jaćimović.

"Vaša redovna poseta, angažovanje kroz komentare na društvenim mrežama i deljenje naših sadržaja čine naš rad relevantnim. Hvala vam što ste deo naše zajednice i što nam pomažete da kontinuirano rastemo”, izjavila je Jelena Drakulić - Petrović. (kraj) dep/mk

Share: