Pokušaj ucene Šumahera

19:08 05. 07. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Tužilaštvo u Vupertalu je saopštilo da je uhapšen treći osumnjičeni za pokušaj ucenjivanja porodice teško povređenog bivšeg asa Formule 1, Nemca Mihaela Šumahera (Michael Schumacher).

Uhapšeni 52-godišnjak je radio u obezbeđenju porodice, navelo je tužilaštvo u petak.

Pri hapšenju u Vilfratu, nedaleko od Vupertala, policija je pronašla još veliku količinu dokaza, rekao je glavni tužilac Volf-Tilman Bojmert (Wolf Baumert).

Krajem juna policija je po nalogu tužilaštva uhapsila dvojicu muškaraca, oca i sina, pod sumnjom da su Šumaherovima pretili objavljivanjem fotografija na kojima se vidi u kakvom je stanju.

Istraga izvora tih fotografija dovela je policiju do nekadašnjeg radnika u obezbeđenju porodice.

Šumaherova porodica žestoko štiti njegovu privatnost od kako je decembra 2013. na skijanju doživeo tešku povredu glave. On se od tada nije pojavio u javnosti i o njegovom stanju, odnosno razmeri posledica povrede samo se nagađa.

Nekadašnji šampion je u januaru napunio 55 godina. Za Beneton i Ferari je osvojio sedam titula - taj rekord deli sa još aktivnim Britancem Luisom Hamiltonom (Lewis).

Luis je, inače oborio Šumaherove rekorde broja pobeda i osvojenih pol-pozicija. Nemac je u obe kategorije još drugi, sa 91, odnosno 67. (kraj) dep/mk

Share: