Mundijal 2022

Hrvatskoj treće polufinale

19:53 09. 12. 2022. FoNet | Velimir Ilić

DOHA - Fudbalska reprezentacija Hrvatska večeras je pobedom protiv Brazila treći put u svojoj istoriji izborila plasman u polufinale Svetskog prvenstva, a Brazilu je ovaj poraz šesti u dosadašnjim mečevima četvrtfinala.

Hrvatska se među četiri najbolje nacionalne selekcije u svetu prvi put plasirala u Francuskoj 1998. godine pobedom protiv Nemačke u četvrtfinalu sa 3:0 golovima Roberta Jarnija, Gorana Vlaovića i Davora Šukera, a u polufinalu je izgubila od Francuske (1:2), ali je u susretu za bronzu pobedila Holandiju (2:1).

U četvrtfinalu u Rusiji 2018. godine ekipa Zlatka Dalića eliminisala je domaćina 4:3 boljim izvođenjem jedanaesteraca, posle 2:2 nakon 120 minuta igre.

U polufinalu je Hrvatska posle produžetka bila bolja od Engleske (2:1), ali je u Finalu izgubila od Francuske (2:4).

Večerašnjom eliminaciom Brazila sa SP u Kataru Hrvatska je stigla do trećeg polufinala, a od drugog finala deli ih pobeda protiv boljeg iz meča Holandija-Argentina.

Brazil je večeras igrao svoje 17. četvrtfinala, a doživeo je šesti poraz, od kojih su četiri bila na poslednjih pet svetskih prvenstava, podseća agencija Hina. (kraj) vip/dpv

Share: