Mundijal 2022

Francuska će braniti titulu

22:00 14. 12. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

DOHA - Fudbaleri Francuske drugi su finalisti Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su večeras u polufinalu savladali selekciju Maroka sa 2:0 (1:0).

Francuska je do pobede stigla pogocima Tea Ernandesa u petom i Randala Kolo Muanija u 79. minutu, pa će u nedelju titulu prvaka sveta braniti protiv Argentine, koja je u utorak u prvom polufinalu pobedila Hrvatsku sa 3:0.

Iako na osnovu rezultata to ne bi moglo da se zaključi, Maroko je odigrao još jednu veoma dobru utakmicu i svih 90 minuta bio je ravnopravan protivnik, ali su njegovi igrači propustili nekoliko izglednih prilika za postizanje gola.

Da je meč u velikoj meri bio ravnopravan vidi se i iz podatka da su Francuzi šutirali 14, a Marokanci 13 puta. Presudilo je mnogo veće iskustvo "trikolora" koji su imali dva udarca u okvir gola i oba puta je lopta završila u mreži, dok je golman Francuske Igo Loris zaustavio oba udarca koja su išla u gol.

Tako je Francuska četvrti put uspela da stigne do finala na šampionatima sveta i pokušaće da stigne do treće titule.

Poslednja prepreka biće joj Argentina, koja će u nedelju igrati svoje šesto finale na Mundijalima, a kao i Francuska dva puta je bila prvak sveta.

Maroko će u subotu igrati protiv Hrvatske za treće mesto. (kraj) is/bdr

Share: