Pametne klupe za školu

13:41 31. 05. 2021. FoNet

BEOGRAD - Osnovna škola "Mića Stojković“ sa sedištem u Umčarima je 11. škola u Srbiji, koju je kablovski operator Supernova nagradio za postignute rezultate donacijom pametne klupe.

Time je zaokružen ciklus donacija koji je Supernova realizovala u okviru projekta "Pametne klupe za osnovne škole", koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i u saradnji sa kompanijom "Strawberry energy", navodi se u saopštenju.

Super pametna klupa, koja sada krasi dvorišta škola u svim delovima Srbije, omogućava učenicima povezivanje na internet, punjenje telefona i korišćenje platforme sa edukativnim i zabavnim sadržajima.

Sada će naši učenici, dok čekaju školski autobus imati mogućnost da vreme utroše u korišćenju pametnih edukativnih sadrzaja, koja će ova donacija učiniti, rekao je direktor Osnove škole Vladimir Bokić.

Svakako će pametna klupa naći svoje mesto u školi - među učenicima, mesto okupljanja, dogovaranja, mesto pomoći informisanja i mesto sticanja i razvoja digitalnih kompetencija, rekao je Dragan Filipović,
rukovodilac školske uprave Beograd.

Pored standardnih benefita poput koriscenja punjača mobilnih uredjaja i besplatnog wi-fi interneta, nadamo se da cemo pametnim klupama inspirisati mlade generacije da i sami kreiraju napredne proizvode kojima ce poboljsati svet, rekao je Miloš Milisavljević, osnivač kompanije Strawberry energy.

Pametne klupe, koje smo donirali u 11 osnovnih škola širom Srbije, pravi su pokazatelj učenicima šta sve može da kreira sinergija nauke, tehnologije i ekologije, rekla je PR menadžer Supernove Ivana Bajović.

Zahvaljujući solarnoj energiji, Supernova pametna klupa, omogućava punjenje baterija telefona i to na više uređaja istovremeno, ali i dodatnu edukaciju i zabavu za osnovce.

Uz korišćenje interneta, đaci mogu da pristupe platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima.

Pored osnovne škole "Mića Stojković“, Supernova je pametne klupe dodelila školama u Novom Sadu, Beogradu, Čačku, Ćupriji, Vlasotincu, Kragujevcu, Paraćinu, Gornjem Milanovcu, Kraljevu i Raškoj, dodaje se u saopštenju. (kraj) lj/ivt/dj

Share: