Podržava ih i Google

13:04 11. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Novo izdanje najstarijeg akceleratorskog programa za startape u Srbiji, poznatije pod imenom Startap akademija, prolazi kroz svoju osmu generaciju sa 10 probranih timova u kojima čak polovina učesnika ima žene u osnivačkom timu.

Direktorka za razvoj preduzetništva u Startitu Nevenka Rangelov rekla je da timovi koji su okupiljeni pokazuju izuzetan potencijal, a da veliki deo njih već ima prve klijente i prihode njihov rast u narednom periodu.

"Posebno smo uzbuđeni činjenicom da čak polovina startapa ima žene u osnivačkom timu - u pitanju su izvrsne liderke u svojim oblastima koje utabavaju stazu narednim generacijama preduzetnica u Srbiji", izjavila hje Rangelov.


Akceleratorski program postoji 10 godina, i do sada je s velikim uspehom uz pomoć svojih partnera, potpuno besplatno organizovao mentorstva i pristup resursima za brojne domaće startape.


Od 2018. godine, Startit je prva organizacija u Evropi koju je Google odabrao kao partnera u okviru Google Launchpad (sada Google for Startups) programa, a i dalje je jedini program u Srbiji sa direktnom podrškom Google-a i Amazona.

Osim dragocenih kontakata sa mentorskom mrežom investitora, preduzetnika i profesionalaca iz Amerike i drugih velikih tržišta, polaznike programa očekuju i druge pogodnosti koje nudi partnerska mreža, od bespovratne pomoći do 20.000€ u projektu „mts startap ubrzanje” do brojnih popusta na resurse koje nude partnerske organizacije.

„Našu saradnju sa startap ekosistemom, u kojoj Startit ima važno mesto, posmatramo kao intenzivnu razmenu i objedinjavanje najboljeg iz oba sveta -
korporativnog i preduzetničkog. Iskustva iz realizacije programa kao što je mts startap ubrzanje dodatno su nas učvrstila u uverenju da ključni ishod te razmene mora biti nov pristup konkretnim izazovima, nov način razmišljanja i kreiranja timova, inoviranje procesa. Dodatna vrednost, nastala iz takve sinergije, postaje važan putokaz dalje transformacije ne samo industrije u kojoj mi poslujemo, već i svih drugih industrija u kojima će zajednička ekspertiza konstantno pokretati proces inoviranja”, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija.Vladimir Lučić. (kraj) dep

Share: