Del Pjero promoter kampa

15:49 15. 07. 2021. FoNet

BEOGRAD - Banca Intesa i DDOR osiguranje najavili povratak Italijanskog fudbalskog kampa za decu od sedam do 14 godina u Beograd.

Italijanski fudbalski kamp, čiji je promoter čuveni bivši italijanski reprezentativac Alesandro Del Pjero, jeste projekat koji okuplja bivše članove italijanske reprezentacije. Ove godine, čak pet vrhunskih italijanskih trenera će raditi sa mladim talentovanim fudbalerima, učeći ih tajnama ovog sporta.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde na otvaranju kampa, koji pruža talentovanoj deci šansu da budu nagrađeni i možda otkriveni kao nove srpske fudbalske zvezde,“ izjavio je Alesandro Del Pjeron, drugi najbolji strelac u istoriji italijanskog fudbala i četvrti najbolji strelac reprezentacije Italije.

I ove godine troje najtalentovanijih polaznika kampa dobitće priliku da posete Italiju i zajedno sa mališanima iz drugih zemalja prisustvuju Danu italijanskog fudbalskog kampa.

“Biti banka od opšteg, društvenog interesa u jednoj zemlji znači podržati ekonomiju, ali takođe i dugoročno se obavezati na društveno odgovorno poslovanje”, izjavio je Marko Rotinji, direktor Divizije internacionalnih banaka Intesa Sanpaolo. “Intesa Sanpaolo Grupa, jedna od vodećih evropskih banaka, prisutna je u Srbiji od 2005. godine sa Banca Intesa Beograd, prvom bankom na tržištu. Zahvaljujući takvoj poziciji, u prilici smo da našim klijentima ponudimo finansijske usluge u skladu sa najvišim internacionalnim standardima, kako porodicama, fizičkim licima, tako i kompanijama i velikim preduzećima.”, istakao je direktor Divizije internacionalnih banaka Intesa Sanpaolo Marko Elio Rotinji.

Kamp će se održati na fudbalskim terenima stadiona FK Voždovac, i obuhvatiće tehnički, fizički i taktički trening.

„Sport stvara bolje generacije, a bolje nove generacije su ključ napretka države. Kao deo grupe Unipol, lidera među osiguravajućim kompanijama u Italiji i Evropi koja prepoznaje značaj i tradicionalno podržava sport, mi iz DDOR osiguranja smo ponosni što smo deo projekta koji omogućava deci u Srbiji da budu deo italijanskog, evropskog i svetskog fudbalskog kampa sa međunarodnom legendom kao što je Alesandro Del Pjero“, izjavio je Giorgio Marchegiani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, člana Unipol grupe i dodao: “Drago mi je što će deo dece Dečijeg sela učestvovati u Kampu jer mi kao institucija već godinama pomažemo i podržavamo njihov rad.” (kraj) dep

Share: