Za porodilište 100.000 evra

16:31 01. 11. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predstavnici MK grupe najavili su danas, na sastanku sa ministrom zdravlja Srbije Zlatiborom Lončarom, donaciju od 100.000 evra za porodilište u okviru Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović".

U saopštenju se navodi da AIK banka i MK grupa svoj program "Podrška porodici" proširuju donacijama porodilištima širom regiona, a projekat čija vrednost premašuje 700.000 evra realizuje se u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Crna Gora.

Lončar je zahvalio na donaciji koja će obezbediti još bolje uslove u porodilištima.

Država ulaže izuzetno velika sredstva u renoviranje i izgradnju novih bolnica, obnavljamo pedijatrijska odeljenja, ginekološko-akušerske ambulante, a gradimo i Tiršovu 2, jer želimo da stvorimo još bolje uslove za najmlađe pacijente, rekao je Lončar.

Dogovorili smo donaciju za ginekološko odeljenje bolnice "Dragiša Mišović", posebno imajući u vidu da ta bolnica zbrinjava trudnice i decu koja su pozitivna na kovid-19. Ovog puta smo se dogovorili oko još jedne važne stvari, a to je da za svaki dinar koji MK grupa i AIK banka ulažu u srpsko zdravstvo, uložimo još jedan, najavio je Lončar.

U saopštenju se navodi da je MK grupa i prošle godine pomagala zdravstveni sistem Srbije, uključujući i odmore koje je obezbedila zdravstvenim radnicima koji rade u sistemu kovid-19 u svojim hotelima. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: