Konkurs za muzičare

14:32 16. 11. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

NOVI SAD - EXIT fondacija poziva sve izvođače World Music podžanrova, što uključuje tradicionalnu, folk, etno, etno-džez, global beats, svesnu muziku, spiritualnu muziku, da se do 12. decembra prijave na drugi po redu konkurs u okviru velikog međunarodnog projekta "MOST za muziku Balkana".

Konkurs je namenjen muzičarima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije, a odabranih 12 muzičara dobiće veću vidljivost na muzičkoj globalnoj sceni, finansijsku podršku i različite mogućnosti za unapređenje karijere, dodaje se u saopštenju.

Osim nastupa na binama velikih evropskih festivala, kao što su EXIT i Budapest Ritmo i učešća na prestižnoj World Music konferenciji WOMEX, muzičari dobijaju i jednogodišnji program mentorstva sa eminentnim evropskim muzičkim profesionalcima, kao i petodnevni trening na temu menadžmenta benda i stvaranja umetničkog portfolija.

Predviđeni su i finansijska podrška za kreiranje novih projekata, internacionalni nastupi, odnosno učešće na različitim showcase događajima, kao i prilike za upoznavanje s muzičkim profesionalcima i umetnicima iz Zapadne Evrope i sa Balkana. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: