Konkurs za učenike

13:16 24. 11. 2021. FoNet

BEOGRAD - Vlada Srbije saopštila je danas da je raspisan konkurs za unapređenje digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola "Digitalna ekspedicija Izazov 2021/2022" sa ciljem kreiranja digitalnih obrazovnih sadržaja i ukupnim nagradnim fondom od milion dinara.

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa.

To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen učenicima, ali i čitavoj javnosti.

Timovi treba da popune formular na linku: https://zavod.edu.rs/ekspedicija-prijava, a prijave su otvorene do 13. decembra u 12 časova.

Konkurs su raspisali Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i program "Nova pismenost", koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj i Propulsion i Inicijativa "Digitalna Srbija". (kraj) vbr/bdb/dj

Share: