Otvoren hotel Grand Kopaonik

17:16 16. 12. 2021. FoNet | Leposava Čolić

KOPAONIK - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenio je danas da MK grupa, velikim ulaganjima u hotelski kompleks Grand na Kopaoniku i drugim investicijama, jača ne samo privredu i turističku ponudu Srbije već podstiče razvoj i zapošljavanje u Raškom okrugu, ali i regionalnu saradnju u Jugoistočnoj Evropi.

"Nema bolje garancije bezbednosti jedne zemlje od jake i stabilne privrede", rekao je Čadež na svečanosti održanoj povodom završetka rekonstrukcije hotela Grand u koju je MK grupa uložila 28 miliona evra, saopštila je PKS.

Grand hotel, po rečima predsednika PKS, nije samo fenomenalan turistički objekat i vrhunska usluga, već mnogo više od toga.

"Ovaj kompleks koji MK grupa vodi, doprinosi povećanju zaposlenosti i poboljšanju standarda mnogih porodica, angažovanju kompanija, jačanju sektora privrede vezanih za poslovanje ovog centra od industrije nameštaja do hrane i pića. Sve male i srednje kompanije iz Raškog okruga zaista žive i prosperiraju zahvaljujući MK grupi", poručio je Čadež.

On je podsetio da je MK grupa, jedna od najvećih kompanija u ovom delu Evrope, sa Kopaonika krenula u svoj pohod u osvajanje turističkog sveta u regionu.

"Danas sa 15 hotela u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji uradila je nešto, što mnogi političari u regionu još ne razumeju, a to je da naprave jedinstven region, jedinstvenu ekonomiju, jednu kompaniju koja zaista živi ovaj region i živi u skladu sa principima za koje mi zaista želimo da se borimo", rekao je Čadež. (kraj) dar/dj/lč/dpv

Share: