SBB internet ponovo najbrži

13:27 06. 09. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Kompanija SBB saopštila je danas da su zvanični rezultati Speedtest® aplikacije kompanije Ookla® potvrdili da je SBB internet ponovo najbrži u Srbiji

Internet kompanije SBB je na osnovu testova korisnika putem aplikacije Speedtest Intelligence® kompanije Ookla®, svetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, proglašen najbržim internetom u prvom i drugom kvartalu ove godine, navodi se u saopštenju.

Merenjem aplikacije Speedtest Intelligence® na skoro dva miliona testova korisnika kablovskog, optičkog, kao i WiFi interneta u Srbiji, u periodu od 1. januara do 1.jula ove godine, SBB internet od svih telekomunikacionih operatora drugi put zaredom je ostvario najviši Speed Score TM od 88,31 1, čime je još jednom potvrđeno da je internet kompanije SBB najbrži u zemlji.

Drugoplasirani telekomunikacioni operator na istom merenju zabeležio je skor od 76,87, dok
najveći konkurent SBB kompanije na tržištu beleži rezultat 50,76.

Izvršni direktor SBB kompanije Milija Zeković rekao je da je SBB internet i u prethodnih šest meseci na osnovu rigoroznih merenja kompanije Ookla zvanično najbrži internet u zemlji, što je drugo uzastopno prestižno priznanje.

"Podsetiću da smo povodom našeg jubilarnog rođendana najbrži internet u zemlji dodatno ubrzali i da ove godine ne samo da stvaramo GIGA Srbiju, već i počinjemo izgradnju 10 GIGA optičke mreže”, rekao je Zeković.

Vodeća Speedtest aplikacija kompanije Ookla® predstavlja nezavisan i precizan metod merenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je reč o ovoj industriji, na osnovu 10 miliona korisničkih testova dnevno. (kraj) dar/lč/dj

Share: