Nova generacija stipendista

11:45 07. 09. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Fondacija SBB danas je predstavila četvrtu generaciju stipendista programa "Stipendija prof. Njegoš B. Šolak", koje će podržavati finansijski, mentorski i logistički tokom školovanja.

U saopštenju se navodi da je Milica Bajčetić, jedna od stipendista, talentovana balerina koja je svoj životni i akademski put nastavila u Roterdamu na fakultetu "Codarts", gde studira umetničke igre, dok je Andrej Jovićević mladi filozof koji je odabrao Univerzitet u Luvenu za svoje dalje usavršavanje.

Subotičanin Igor Engi upisao je univerzitet Kembridž, Andrej Marković je izuzetno talentovan pijanista na jednom od najprestižnijih muzičkih konzervatorijuma. u San Francisku, dok je Jovan Milošević osmi razred Matematičke gimnazije i postiže izuzetne rezultate na svim takmičenjima.

U saopštenju se navodi da jednom godišnje SBB fondacija poziva učenike osnovnih i srednjih škola koji su izuzetno daroviti u nekoj od oblasti nauke, kulture i umetnosti da se prijave i postanu deo programa. (kraj) dar/ivt/dpv

Share: