Boris Brejcha stiže u Beograd

13:19 22. 09. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jedan od najpopularnijih producenata elektronske muzike današnjice Boris Brejcha stiže 4. novembra u Beograd, u ekskluzivnoj svetskoj "In Concert" turneji, saopštili su danas orh+ganizatori

Beograd se našao rame uz rame sa Berlinom, Londonom, Madridom, Lisabonom, Pragom i drugim velikim evropskim centrima koji će ove jeseni ugostiti ovaj jedinstveni audio-vizuelni spektakl.

Biće to i jedina prilika da se superpopularni Brejcha čuje uživo u regionu u narednih godinu dana! Velika „In Concert“ turneja u Beograd dovodi i predstavnike njegove izdavačke kuće Fckng Serious – Ann Clue, Deniza Bula i Moritza Hofbauera live.

Jedan od centralnih elektronskih događaja ove godine u prestonici biće održan u Velikom hangaru u Luci Beograd, organizovan u saradnji Exita sa Blenderom. Iako se cene ulaznica u okviru evropske turneje kreću od 30 do 60 evra, domaća publika će zahvaljujući odličnim odnosima Exita i Brejche imati priliku da ih kupi već za 1.490 dinara, što je popust od čak 50 odsto u odnosu na krajnju cenu.

Boris Brejcha se za samo nekoliko godina izdvojio kao jedno od vodećih imena elektronske muzičke scene. Definisao je sopstveni žanr i nazvao ga high tech minimal techno, a drugi ga često nazivaju inteligentnom muzikom sutrašnjice.

Žanr su prihvatili i drugi izvođači, a on ga je masterirao do perfekcije. Svoj jedinstveni muzički stil demonstrira na najvećim svetskim pozornicama, pred desetinama hiljada fanova, a klupski događaji na kojima nastupa rasprodaju se za svega nekoliko minuta.

Inspirisan svojim prvim gigom u Brazilu, ovaj apsolutni miljenik svetske publike uvek nastupa sa „džoker“ maskom, koja je postala njegov zaštitni znak i unela karnevalski duh u mračne setove satkane od snažnih techno elemenata i uzbudljivih melodija.

 

Deniz Bul je talentovani producent i DJ koji od početka karijere prati svoju misiju – da svetu treba više techna. Iako se oprobao u različitim muzičkim žanrovima, već sa 20 godina potpuno se okrenuo produkciji elektronske muzike, organizovanju žurki i nastupima u lokalnim klubovima, kada je i upoznao Brejchu.

Najnoviji član Fckng Serious familije je upravo Moritz Hofbauer, mladi muzičar koji se izdvaja jedinstvenim live izvođenjima na Fckng Serious šoukejsevima širom sveta.

Ovaj multutalentovani umetnik prvo je svirao čelo u lokalnom orkestru i klavijature u bendu, nešto kasnije se zanimao bubnjevima i sintisajzerima, da bi na kraju svoje klavirske kompozicije počeo da kombinuje sa elektronskim ritmovima, te je njegova strast za deep house-om i melodic technom brzo evoluirala.

Prodaja ulaznica počinje u petak, 23. septembra u 12 sati. (kraj) dep/dj

Share: