Rast dobiti Robnih kuća

19:30 28. 09. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Kompanija Robne kuće Beograd d.o.o. (RKB), ćerka firma međunerodne investicione kompanije Marfin investment grupa, saopštila je da je u prvih šest meseci ove godine ostvarila rast dobiti pre oporezivanja, kamata i amortizacije (EBITDA) od 137 odsto.

Prema rezultatima poslovanja, EBITDA u prvoj polovini godine iznosi 1,9 miliona evra, što je oko 2,3 puta više u odnosu na isti period prethodne godine, kada je ostvarena dobit od 0,8 miliona.

Kompanija RKB ostvarila je i značajan rast prihoda od prodaje, koji za prvu polovinu godine iznosi tri i po miliona evra, odnosno šest odsto više u poređenju sa istim periodom prethodne godine, kada je ostvareni prihod iznosio 3,3 miliona.

Zahvaljujući adekvatnom postupanju kompanije i otkupom udela od 16,9 odsto od manjinskog akcionara, u avgustu ove godine okončano je restruktuiranje akcionarske strukture, a nova struktura akcionara će pružiti mogućnost za efikasniju i bržu realizaciju poslova i bolju organizaciju rada.

Preduzete su i brojne aktivnosti u cilju povećanja prihoda, smanjenja funkcionalnih troškova, uvećanja likvidnosti kroz bržu naplatu potraživanja, kao i kroz restrukturiranje bilansa stanja kompanije, navodi se u saopštenju. (kraj) is

Share: