Paketići za prvorođene

17:05 02. 01. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

NOVI SAD - Kompanija NIS spremila je 225 poklon paketa za 15 prvorođenih dečaka i devojčica u ovoj godini u 15 gradova Srbije.

Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a neophodni su majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, u prvim danima 2023. godine dobiće po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.

Veliki doprinos ovoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS, koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu, kako bi dodatno obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija, a nesebično su se angažovali i kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni do odabranih porodilišta, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da ovim činom NIS nastavlja kampanju "Da se nove nade rode", koja je posvećena povećanju nataliteta, temi od nacionalnog značaja.

Kompanija NIS je u okviru društveno odgovornog programa "Zajednici zajedno" donirala 118,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. (kraj) is/ivt/dpv

Share: