Dodeljeno dvadeset nagrada

17:23 04. 04. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Magazin Diplomacy & Commerce obeležio je sedmi rođendan. a na proslavi su i uručene i godišnje nagrade magazina.

Na proslavi u Narodnom pozorištu u Beogradu odeljeno je dvadeset Diplomacy&Commerce nagrada za 2023. godinu pojedincima, kompanijama i institucijama koje su dale izvanredan doprinos ekonomskom, društvenom i humanitarnom razvoju Srbije.

Predsednik Color Press Group i izdavač magazina Diplomacy& Commerce Robert Čoban rekao je da je  "misija magazina da bude mesto dijaloga različitih stavova, kao Dardaneli, mesto susreta Istoka i Zapada, politike, ekonomije, bankarska, diplomatije i umetnosti.”

“Verujemo da je važan i dijalog u našem regionu, zato večeras neki od laureata dolaze i iz susednih država. Zadovoljstvo nam je i da najavimo skori izlazak Diplomacy & Commerce Montenegro, crnogorskog izdanja magazine”, najavio je Čoban.

 Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov rekao je da bi svi u Srbiji trebalo da da budemo ponosni na ovaj časopis, što ga imamo, što na jedan ozbiljan i kvalitetan način obrađuje sve teme iz oblasti politike, ekonomskog života i naravno diplomatije”.

O dobitnicima nagrada odlučivao je Žiri u sastavu: Mihailo Vesović, zamenik predsednika Privredne komore Srbije; Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine; Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost; Tijana Palkovljević, direktorka Galerije Matice srpske; Nenad Milić, izvršni direktor IAB Srbija; Biljana Stepanović, urednica "Nove ekonomije"; Nada Filipovićiz  Udruženje pivara Srbije i  Danijela Popović-Jurić iz Red Communications. (kraj) bdr

Share: