Digitalizacija u poljoprivredi

18:33 22. 05. 2023. FoNet | Anđelija Stojković

NOVI SAD - Član izvršnog odbora Banke Inteza Željko Petrović izjavio je danas na konferenciji "Inovacije i investicije" na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu da digitalizacija polako, ali sigurno, prožima sve oblasti poljoprivrede.

"Poljoprivreda kao tradicionalna, najstarija grana industrije polako usvaja nove tehnologije i smatramo da je to nužnost", rekao je Petrović na konferenciji na kojoj su predstavljene nove tehnologije u poljoprivredi inovacionog centra Banke Inteza.

On je dodao da Banka Inteza sa grupacijom Inteza Sanpaolo ove godine želi da bude spona i most ne samo za finansijske potpore domaćim poljoprivrednicima, već da donosi najbolje prakse, da podeli iskustva i znanja koje inovacioni centri u Italiji upravo sprovode u različitim oblastima, pa tako i u poljoprivredi.

Petrović je najavio konkurs "Inteza farmer tek 2023" za poljoprivrednike, klijente i zainteresovane u nekoliko segmenta: Najbolji Farmer, Najbolji Farmer za investicije, Najbolji inovativni farmer, Najbolji mladi farmer i Najbolja farmerka u Srbiji. (kraj) is/and

Share: