Jedinstveni Halal frendli hotel

15:16 13. 07. 2023. FoNet | Bojan Bednar

SJENICA - Turističku ponudu Sjenice obogatilo je renovinaranje i dogradnja hotela "Borovi", koji je trenutno u postupku dobijanja svoje četvrte zvezdice, a sa 157 apartmana, deluks i standardnih soba, teretanom, spa-centrom, bazenom i halal-frendli konceptom pruža gostima jedinstveno iskustvo.

Halal-frendli koncept podrazumeva da u hotelu nema niti je u njemu dozvoljena konzumacija alkoholnih pića i svinjskog mesa, što "Borove" izdvaja od ostalih hotela u Srbiji.

Umesto toga, gosti hotela mogu da uživaju u mnogobrojnim specijalitetima od govedine, teletine i jagnjetine, iz uzgoja po svim halal standardima na obližnjoj farmi koja je u vlasništvu hotela, što "Borove" u tom smislu čini i samoodrživim hotelom.

Gastronomsku ponudu dopunjavanju sirevi i kajmak dobijeni takođe sa te farme, a jedino se piletina, obrađena po halal standardima, doprema sa farmi koje su van sistema hotela "Borovi".

Halal-frendli koncept je zbog toga veoma popularan među gostima iz islamskih zemalja, pa su "Borovi", pored mnogobrojnih gostiju iz Turske, ugostili i jednog saudijskog šeika.

Ipak, uprava hotela s ponosom naglašava da su najčešći posetioci "Borova" porodice iz Vojvodine i Beograda.

Kao poseban kuriozitet ističu ono što je za mnoge potpuno nezamislivo - organizovanje svadbi i đačkih matura bez alkoholnih pića. Termini za takva slavlja su i po nekoliko meseci unapred rezervisani.

Okruženje hotela upotpunujuje veštačko jezero na kome uprava planira da izgradi branu sa filterima kako bi ga pretvorila i u kupalište za goste.

Uprava hotela "Borovi" s ponosom ističe da osoblje čine mladi ljudi iz Sjenice, a cilj je da se osnaži lokalna privreda i mladi podstaknu da ostanu u svom zavičaju.

Nadomak "Borova" nalazi se Ski-centar "Žari", sa stazama za nordijske discipline ukupno dugih od 5,5 kilometara, uz kompletno opremljeno strelište za biatlon.

Staza za biatlon je jedina takve vrste u regionu, a 2,5 kilometara staze je pokriveno asfaltnm podlogom, pa sezona nordijskog trčanja praktično ne prestaje ni kada nema snega. (kraj) vip/bdb/bdr

Share: