Neno Belan i Fiumens

13:37 23. 08. 2023. FoNe | Desk

BEOGRAD - Nakon prošlogodišnjeg rasprodatog koncerta u klubu BitefArtCafe, za koji se tražila ulaznica više, Neno Belan, jedan od najcenjenijih muzičkih virtuoza regiona, zajedno sa svojim bendom „Fiumens“, otvoriće novu sezonu BitefArtCafe kluba, koncertom koji će se održati 15. septembra.

Neno Belan je poznat svima kao osnivač grupe Đavoli, čije pesme žive kroz različite generacije. Ovaj hrvatski muzičar nastavio je solo svoju karijeru, te sa kolegama osnovao grupu Neno Belan & Fiumens, davne 1997. godine.

Neno Belan & Fiumens“ su poznati po svojim dinamičnim nastupima i vrhunskoj atmosferi, a publika će imati priliku da uživa u preseku Belanove bogate karijere i savršenom harmonskom spoju pratećeg trojca, koji čine virtuozni muzičari Olja Dešić na bas gitari, Leo Rumora za bubnjevima i Vedran Križan na klavijaturama. Hitovi poput „Pričaj mi o ljubavi“, „ Sunčan dan”, “Rijeka snova”, „Stojin na kantunu“, „Jagode i čokolada“, „Ostani uz mene“, „Dugo toplo ljeto“, „Bambina“, „Điri điri“ i „Cestom
preko Zagore“ samo su neki od bisera koji će se naći na repertoaru.

Neno Belan je ne samo muzička ikona već i deo kulturne baštine regiona. Njegova muzika je obeležila generacije i ostavila neizbrisiv trag u srcima mnogih.

Dakle, BitefArtCafe klubu 15. septembra muzičko putovanje kroz vreme sa Nenom Belanom i Fiumensima. (kraj) dep/mk

Share: