Pomoć dečjim bolnicama

11:48 06. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Humanitarna organizacija Lajflajn Njujork, čiji je pokrovitelj princeza Katarina Karađorđevi organizovala je još jednu veoma uspešnu dobrotvornu večeru u klubu „Eksplorer“ u Njujorku, nastavljajući dugogodišnju posvećenu podršku Srbiji.

Na večeri su prikupljana sredstva za pomoć dečjim bolnicama u Srbiji.

Humanitarnom događaju sa dobrotvornom aukcijom prisustvovali su episkop istočnoamerički G. Irinej, konzula Srbije u Njujorku Olgica Vlačić, član Krunskog veća Branko Terzić, kao i veliki broj prijatelja i simpatizera Lajflajna, koji su još jednom pokazali volju i spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Glumac Džek Hartnet je vodio aukciju, nastavljajući da daje podršku dobrotvornom radu Lajflajna Njujork.

„Saznanje da imamo toliko brižnih i odanih prijatelja koji nam širom sveta daju podršku uvek me ispunjava velikom radošću i ponosom. Znam da moja želja da svima pomognem ne bi mogla da se ostvari bez vas, dragi prijatelji, donatori velikog srca, koji više od 25 godina podržavate našu otadžbinu i vredan rad i napore Humanitarne organizacije Lajflajn. Moj dragi suprug me vidi kao ženu koja može da pomera planine, kako on voli da kaže. Ali ja na to kažem, mene ispunjava i usrećuje saznanje da sam okružena ljudima koji dele istu viziju, istu strast i posvećenost da pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Moji roditelji, koji su bili veliki grčki filantropi, naučili su me još od malih nogu, svojim sopstvenim primerom, da nema veće radosti u životu od radosti davanja drugima. Davanje dobrog primera, najboljeg primera celom svetu, moja je glavna misija od ranog detinjstva, i to je bilo jedno od najdubljih iskustava u mom životu. Ponekad u životu, kada to najmanje očekujete, možete da napravite razliku u nečijem životu, a mi treba da prihvatimo takav blagoslov raširenih ruku i otvorenog srca“, rekla je princeza Katarina. (kraj) dep/dj

Share: