Kompanija obnavlja vrtiće

18:56 19. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

VRBAS - Kompanije MK grupa i AIK Banka ove godine donirale su 350.000 evra vrtićima širom Srbije, a novac za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Vrbasu, Bečeju, Pećincima, Kovačici, Novom Sadu, Nišu, Raškoj i Golubcu.

Ministarstvo prosvete pružilo je podršku tokom procesa izbora predškolskih ustanova koje su primile novčana sredstva, pri čemu je fokus bio na opštinama u kojima posluje MK grupa, navodi se u saopštenju.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović istakla je da proteklih godina Ministarstvo prosvete gradi i dograđuje objekte predškolskih ustanova širom Srbije.

Cilj Ministarstva je da obezbedimo dodatne kapacitete u vrtićima, kako bi obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bio što veći, rekla je ona i dodala da je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja jedan od strateških prioriteta Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

Direktor sektora pravnih i opštih poslova MK grupe Jovan Purar podsetio je da MK grupa i AIK Banka zajedno realizuju projekat "Podrška porodici", u okviru kojeg su izdvojili 750.000 evra za renoviranje i opremanje više od 20 vrtića u celom Adria regionu.

Za osam vrtića u Srbiji, u opštinama u kojima poslujemo, donirali smo 350.000 evra. Vrbas je posebno značajan za nas, jer u njemu ima mnogo dece naših zaposlenih. U ovoj opštini zapošljavamo 850 ljudi u Karneksu i Sunoko fabrici šećera, istakao je Purar.

Donacija vrtiću "Bubica", u okviru predškolske ustanove "Boško Buha" u Vrbasu, obuhvatila je kompletno renoviranje dva sprata, uz zamenu podova i vrata, kupovinu novog nameštaja za dečje sobe, opremanje kupatila, sređivanje dvorišta i uređenje kuhinje.

Po završetku projekta u Srbiji, tokom sledećeg meseca biće završeni radovi u vrtićima koji su dobili donacije u Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, povodom jubileja četiri decenije rada MK grupe.

Time će do kraja godine ukupno biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu, navodi se u saopštenju. (kraj) is/ivt/mk

Share: