Metalfer Zeleni čelik

14:00 24. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Vodeća kompanija u proizvodnji betonskog čelika, Metalfer Steel Mill iz Sremske Mitrovice je predstavila inovativni proizvod - Metalfer Zeleni Čelik.

Ono što kompaniju Metalfer čini posebno ponosnom je uvođenje u proizvodni program njihovog novog proizvoda – Metalfer® Zeleni Čelik. Ovaj čelik je rezultat vizije i težnje da se stvori proizvod koji je u potpunosti u skladu sa principima održivosti. On je rezultat kombinovanja najnovijih tehnologija, korišćenja obnovljivih izvora energije, recikliranja otpada, smanjenja emisije gasova i mnogih drugih inovativnih praksi. Dr Zakonović, CEO kompanije Metalfer Steel Mill, objasnila je zašto čelik koji se proizvodi u Metalferu možemo smatrati Zelenim:

1. Korišćenje obnovljivih izvora energije

2. Recikliranje otpada

3. Efikasna upotreba resursa

4. Smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte

5. Upotreba održivog materijala: Otpadno gvožđe je jedini izvor sirovina. 

6. Korišćenje zatvorenog vodnog sistema

7. Čistiji postupci i tehnologije

8. Učešće u održivim inicijativama

9. Obrazovanje i obuka: Svaki zaposleni u našoj kompaniji prolazi obuku za upravljanje otpadom i pravilno ponašanje sa sekundarnim sirovinama. 

10. Transparentnost i izveštavanje: Sve naše procese, kao i njihov uticaj na životnu sredinu redovno kontrolišu i kroz Izveštaje komuniciraju državne institucije, akreditovane za te aktivnosti.

Zeleni čelik za kompaniju predstavlja kamen-temeljac nove ere u oblasti metalurgije i njihove posvećenosti održivosti i generalnom podizanju standarda u ovoj oblasti u Srbiji. U proteklih pet godina kompanija je uložila preko 28 miliona evra u projekte u okviru Zelene agende. (kraj) dep/mk

Share: