Doprinos poslovnog prostora biznisu

12:06 22. 12. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Prosečan zaposleni u jednoj kompaniji provede čak pet sati i 41 minut sedeći za svojim radnim stolom, pokazale su statistike. Od toga treba oduzeti celih 86 minuta, koje zaposleni izgubi tokom dana, zbog različitog ometanja. Što znači da smo tokom celog jednog radnog dana produktivni nešto malo više od četiri sata, što nikome ne ide u korist – ni zaposlenom, a ni poslodavcu.

A kako to može da se popravi? Posmatrajući statistike, jedan od ključnih tačaka jeste i poslovni prostor. Istraživanja su pokazala da unapređenje poslovnog prostora vodi do povećanja ukupne produktivnosti za čak 12%, ali to nije sve. Čak 95% svih zaposlenih smatra da će ih dobro uređen poslovni prostor, odnosno kancelarija učiniti produktivnijim.

Imajući sve to u vidu, jedan od naših najpoznatijih investitora AFI Europe Serbia upustio se u nimalo lak projekat i oživeo još jednu staru lokaciju Beograda, kreirajući moderan bizins park budućnosti pod nazivom AFI City Zmaj.  U okviru prve faze izgrađene su prve dve zgrade, ukupne površine 27.449kvm i one su dostupne za iznajmljivanje.

Imajući u vidu značaj poslovnog prostora za svakog pojedinca, AFI City Zmaj nudi najmodernije i savršeno prilagodljive kancelarije. Obzirom da se radi o biznis parku, koji sledi svetske standarde i koji je orijentisan na budućnost, kancelarije u ovom prostoru su idealne za različite vrste poslovanja. To znači da u ovaj prostor svoje biznise mogu useliti kako multinacioalne kompanije, koje imaju veliki broj zaposlenih, tako i mlade startup kompanije.

Spajajući one koji tek kreću da grade svoju priču i one renomirane sa dobro poznatim imenima, ova lokacija nudi pregršt novih poslovnih poznanstava, a samim tim i poslova, koji mogu odrediti budućnost i jednih i drugih i to u najpozitivnijem mogućem smislu.

Ono što je svim zaposlenima jako bitno jeste i prirodno osvetljenje kancelarija, što AFI City Zmaj defitivno nudi i to na prvom mestu. Njegova strateški odlična lokacija, na samo 9km od centra grada, pruža odličnu harmoniju i pogled sa prozora na dvostruki drvored više decenija starih platana.

Ukoliko se osvrnemo na statistiku s početka teksta gde smo izračunali koliko zaposleni provodi na svom radnom mestu, a koliko je zapravo produktivan, onda dolazimo do zaključka da istog tog zaposlenog nešto mora i da inspiriše. I u tom slučaju AFI City Zmaj ima „keca u rukavu“, jer pored vrhunskih kancelarija, gde se izvršavaju svi radni zadaci, postoje i zajedničke prostorije za odmor i saradnju, dok će se u parku nalaziti kafići i restoran, kao odlična mesta za pauze i sastanke na marginama našeg uobičajenog posla. Svako ko je godinama u biznisu zna da se nekada najbolje saradnje, poslovi i uspesi stvaraju upravo na ovakvim mestima.

Kada radite u okruženju koje na svakom koraku inspiriše, onda se i ukupna produktivnost povećava.

Opuštanje van zgrade i zajedničkih prostorija podignuto je za lestvicu više, jer se zakupcima ovog prostora i njihovim zaposlenima nude različiti saržaji: šah na otvorenom, kreativni kutak, stolovi za stoni tenis i još mnogo toga.

Osim poslovnog prostora, koji je nekima presudan, investitor koji je osmislio i kreirao AFI City Zmaj se pobrinuo da ni parking ne predstavlja nikakav problem, obzirom da je samo u prvoj fazi projekta obezbeđeno više od 450 parking mesta.

Osim produktivnosti zaposlenih, bitna je i njihova sreća, odnosno zadovoljstvo. Statistike pokazuju i da 36% zaposlenih veruje da bi bili mnogo srećniji kada bi njihov poslodavac uložio više u poslovni prostor. Zato, ukoliko se poslodavac odluči da iznajmi poslovni prostor u modernom biznis parku AFI City Zmaj osiguraće sebi 100% zadovoljnih zaposlenih. (kraj) dep/dj

Share: