"Merak" za merak

13:05 22. 12. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Novootvoreni restoran „Merak“ svim ljubiteljima domaće kuhinje pruža priliku da isprobaju raznovrsna jela sa juga Srbije, iz Niša i njegove okoline, spremljena s pažnjom i ljubavlju.

U ovom restoranu ukusi se sastaju s pričama, a gosti postaju deo bogate niške gastronomske tradicije.

U jelovniku dominiraju specijaliteti pripremljeni prema tradicionalnoj recepturi, sa posebnim naglaskom na roštilj, koji predstavlja zaštitni znak niške kuhinje. Miris dima sa roštilja mami goste, a punoća ukusa mesa ostavlja nezaboravan utisak. U pripremi jela, kuvari iz restorana „Merak“ koriste sveže, domaće namirnice, pa se tako svaki zalogaj pretvara u svojevrsno putovanje kroz bogatstvo južnjačkih aroma.

„Osim roštilja, na meniju se nalaze i tradicionalni specijaliteti poput ćevapa, pljeskavica, punjenih paprika i sarmi, a svako od ovih jela nosi poseban pečat naših kuvara, koji oživljavaju ukuse iz starih, porodičnih recepata. Trudimo se da gastronomske običaje niškog kraja potpuno autentično prenesemo našim posetiocima u Beogradu“, navode iz restorana „Merak“.

Ovaj restoran privlači posetioce ne samo zbog svoje izvrsne gastro ponude, već i zbog enterijera koji odiše toplinom, pružajući gostima utisak porodične i prijateljske atmosfere. Spoj tradicije i modernosti čini „Merak“ nezaobilaznom stanicom za sve one koji žele da se uvere u južnjačku srdačnost, vedrinu i neverovatan duh. Uvek ljubazno i nasmejano osoblje brine o svakom detalju, pa se gosti u restoranu osećaju kao kod kuće.

Restoran „Merak“ nalazi se na Senjaku, u ulici Andre Nikolića 2. (kraj) dep/dj

Share: