Podrška početnicima

13:33 30. 01. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Erste Banka potpisala je danas ugovor sa Srpskom fondacijom za preduzetništvo (SEF), čime se uključila u program podrške početnicima u poslovanju i novoosnovanim preduzetnicima i privrednim društvima omogućila pristup finansiranju, uz mogućnost dobijanja bespovratnog granta posle uspešne otplate kredita.

Za početnike je važno da imaju dobru i održivu ideju, ali je jednako važno da veruju u sebe i da neko veruje u njih. Stoga smo mi tu da im budemo vetar u leđa, podrška koja će im omogućiti da rastu i razvijaju se, izjavila je predsednica Izvršnog odbora Erste Banke Jasna Terzić.

Zahvaljujući SEF imaćemo posebne uslove kreditiranja, koji između ostalog podrazumevaju pravo na bespovratni grant u iznosu od 20 odsto od odobrenog kredita, ukoliko klijenti uredno izmire sve obaveze, dodala je ona.

Korisnici ovog finansijskog instrumenta mogu biti pravna lica, preduzetnici ili poljoprivredna gazdinstva upisani u odgovarajući registar u periodu do 24 meseca pre podnošenja zahteva za kredit.

Ovaj program obuhvata kredite za likvidnost, kredite za obrtna sredstva, kredite za trajna obrtna sredstva i investicione kredite, dodaje se u saopštenju.

Erste Banka je kroz svoj program Korak po korak od 2017. godine do danas podržala 545 početnika u poslovanju ukupnim iznosom koji premašuje pet miliona evra. (kraj) mjj/ivt/mk

Share: