Mjuzikl "Cvetaj mimozo mala"

09:42 13. 02. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Ove godine Praznik Mimoze dobija svoj prvi mjuzikl. "Cvetaj mimozo mala", najavili su organizatori.

Festival koji se već 55. godinu zaredom održava u čast žutog cvijeta u Herceg Novom , obilježiće prvo izvođenje muzičko-scenskog djela “Cvjetaj mimozo mala”. 
 
Pokrovitelji ovog događaja su Opština Herceg Novi i Turistička Organizacija Herceg Novi, Herceg Fest koje se iz godine u godinu sve više trude da pomognu svom gradu novim projektima. To su organi koji prepoznaju, osluškuju, daju vetar u leđa, ljubav, podsticaj, jednu vrstu majčinske ljubavi svima koji imaju dobre inovativne ideje koje su za dobrobit grada Herceg Novog. Oni su zaista veliki oslonac i podrška svima, sa njima je saradnja uvek blagoslov.
 
Viktorija Samardžić, novinarka, tvorac, scenarista i idejni vođa ovog projekta ističe da je žeela da napravi nešto novo i originalno u čemu će uživati sve generacije.
 
Mjuzikl u izvođenju Pozorišta “Teatar 303” iz Kotora je edukativnog karaktera, podstiče na razmišljanje, vraća u istoriju, i na zabavan način podučava tradiciji i kulturi. Namjenjen je deci i odraslima, sa ciljem da promoviše Praznik i žuti cvet. 
 
Radnja mjuzikla se dešava na "polju mimoza", te koketira humorom u iščekivanju glavnog dogadjaja na samom Prazniku…
 
Mjuzikl je moderan, ali se kroz njega provlače i elementi tradicije. 
 
Premijera je zakazana za 22. februar u 19 časova na sceni "Dvorane Park". 
Share: