Juronjuz i Njuzmaks za region

20:56 27. 02. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je danas da će kompanija proširiti partnerstvo sa međunarodnom mrežom Juronjuz, pa će se taj kanal, pored Srbije, emitovati i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok na jesen startuje i regionalna televizija u partnerstvu sa američkim Njuzmaksom.

Lučić je za TV Prva rekao da je proširena saradnju sa najuglednijom informativnom medijskom mrežom Euronjuz, pa će pored Srbije, gde zajednički TV kanal emituje program od maja 2021. godine, u toku ove godine postati prisutni u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Njihov glavni kanal Euronjuz Evropa aktivno će podržavati Projekat za dijasporu Telekoma Srbija, odnosno međunarodno širenje naše kompanije i emitovati određene emisije iz produkcije našeg kanala Balkan Trip, što će doprineti međunarodnoj turističkoj i kulturnoj promociji Srbije, rekao je Lučić.

Saradnja sa najpoznatijim svetskim medijskim brendovima tu se ne završava i pošto je sa američkom TV mrežom Njuzmaks prošle godine potpisan ugovor o licenci za Jugoistočnu Evropu, Lučić najavljuje da će ove godine biti pokrenut zajednički informativni kanal.

Renoviranjem prostorija u Sava centru stekli su se uslovi za lansiranje regionalnog Njuzmaksa, koji će pokrivati teritoriju od Albanije do Slovenije, sa centralom u Beogradu. Njuzmaks za Jugoistočnu Evropu startuje na jesen ove godine, najverovatnije u oktobru, najavio je Lučić.

Uz Euronjuz i Njuzmaks, međunarodni partner Telekoma na polju informativnih sadržaja je i američki Blumberg, najuticajnija i najuglednija svetska medijska mreža za vesti iz oblasti ekonomije i finansija, sa TV kanalom i portalom Blumberg Adrija. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: