Prevencija bolesti zavisnosti

12:56 26. 03. 2024. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Udruženje priređivača igara na sreću AGOS saopštilo je danas da je uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete održalo prezentaciju projekta "Prevencija, edukacija i socijalizacija" koji će se baviti temom prevencije bolesti zavisnosti od interneta kod učenika viših razreda osnovnih škola i srednih škola.

Projekat tretira rastuće probleme koje izaziva zavisnost od interneta među adolscentima, a cilj je da se ovim mladim pojedincima pruže veštine, znanja i resursi potrebni za prevenciju i borbu protiv tog problema.

Teme koje su pokrivene u okviru Platforme i radionica su realnost digitalnog sveta, mogući štetan sadržaj i potencijalni rizici po mentalno zdravlje dece, uticaj roditelja i zajednice na korišćenje interneta kod dece i predstavljanje alata koji mogu pomoći pri sprečavanju onlajn bolesti zavisnosti.

Sprovođenje Projekta planirano je za naredne četiri godine, a cilj je da se u tom periodu gradi pratnerstvo sa školama, nastavnicima, roditeljima i javnošću. (kraj) vip/bdb/mk

Share: