Predavanje u Pensilvaniji

15:44 23. 04. 2024. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Generalni direktor Hemofarm grupe Ronald Zeliger održao je gostujuće predavanje studentima Vorton škole biznisa Univerziteta u Pensilvaniji, na kojem je predstavio jedinstvenu strategiju održivog razvoja koju Hemofarm sprovodi više od decenije, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kako se navodi u saopštenju, Hemofarm i Vorton kao višegodišnji partneri razmenjuju ideje i znanja, kao deo šire misije edukovanja javnosti o principima ESG i održivog razvoja.

Iz Hemofarma dodaju da ta kompanija, kao lider održivog razvoja u Srbiji i regionu posebnu pažnju posvećuje edukaciji i motivaciji ne samo zaposlenih, već i poslovnih partnera, potrošača i čitave zajednice kako bi razumeli i primenjivali principe održivog razvoja u svakodnevnom životu.

"Pre 13 godina kada smo pisali naš prvi Izveštaj, održivi razvoj je bio samo rogobatan pojam, nerazumljiv većini, čije značenje i suštinu je bilo teško objasniti. Od tada svet se menjao, desili su se događaji, krize, izazovi koje je bilo teško predvideti i savladati. Bez obzira na okolnosti, ostali smo dosledni svojim vrednostima, jer odgovornost i održiva budućnost nemaju alternativu", rekao je Zeliger.

"Uložili smo mnogo vremena i truda da edukujemo sami sebe, da razumemo zašto je važno čuvati resurse, ne samo za dobrobit kompanije, već i za dobrobit naše planete. Benefiti su sada više nego jasni svima, želimo da prenesemo svoje iskustvo i motivišemo i druge da nam se pridruže na putu ka održivoj budućnosti", nastavio je on.

Senior direktorka za korporativne poslove i komunikacije u HemofarmuSanda Savić poručila je studentima da je efektivna ESG komunikacija važna u čitavom procesu razumevanja održivog razvoja.

„Najveća promena za sve nas u Hemofarmu desila se onog trenutka kada smo počeli da menjamo svoje stavove i ponašanja. U tom procesu transformacije naše organizacije ključnu ulogu imala je komunikacija, kojom smo edukovali naše kolege kako mogu da daju svoj doprinos u njihovom ličnom, poslovnom i društvenom životu. Jedna od najvažnijih stvari koju smo na tom putu naučili je da je održivi razvoj timski napor, ali i individualni doprinos, jer je održiva budućnost jedino tako moguća", naglasila je Savić.

Predstavnica "Involve Youth" inicijative u okviru Hemofarma Aleksandra Lazarević istakla je da je za mlade, naročito "generaciju Z" kojoj pripada, veoma značajno što ih neko zaista čuje u kompaniji i uključuje u procese donošenja odluka.

Studenti Vorton škole biznisa aktivno su učestvovali u predavanju i kroz diskusiju sa Hemofarmom pokazali da su inspirisani da menjaju svet na bolje, dodaje se u saopštenju. (kraj) mjj/mk

Share: