Stručna praksa za studente i srednjoškolce

15:19 08. 05. 2024. FoNet | DEP

BOR - Srbija Ziđin Koper može stručnim i talentovanim kadrovima da obezbedi odličnu platformu za razvoj, pa sektor ljudskih resursa planira da i ove godine angažuje studente i učenike za obavljanje stručne prakse u nekom od kompanijskih ogranaka.

Zainteresovani treba samo da popune upitnik i dostave ga studentskoj službi ili matičnoj srednjoj školi do kraja ovog meseca, kaže Vera Tasić

Studenti završnih godina osnovnih i master studija Tehničkog fakulteta u Boru, ali i učenici Mašinsko-elektrotehničke i Tehničke škole iz istog grada i Tehničke škole u Majdanpeku moći će i ove godine da sa Srbija Ziđin Koper sklope ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju. Kroz program stručne prakse, koji kompanija realizuje šestu godinu za redom, dosad je prošlo 355 studenata i učenika, a njih 269 se i zaposlilo.

"Srbija Ziđin Koper može stručnim i talentovanim kadrovima da obezbedi odličnu platformu za razvoj, pa sektor ljudskih resursa planira da i ove godine angažuje studente i učenike za obavljanje stručne prakse u nekom od kompanijskih ogranaka. Zainteresovani treba samo da popune upitnik i dostave ga studentskoj službi ili matičnoj srednjoj školi do kraja ovog meseca", kaže zamenica rukovodioca Službe za zapošljavanje i obuku u Srbija Ziđin Koper Vera Tasić.

Ona dodaje da će nakon inicijalnog postupka selekcije kandidata biti organizovani intervjui, nakon čega će sa odabranim studentima i đacima biti zaključen ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju.

"Trenutno na praksi imamo 13 praktikanata, a očekujem da će u narednih nekoliko meseci i oni postati radnici Srbija Ziđin Koper", kaže Tasićeva. (kraj) bdr

Share: