Širenje optičke mreže

13:31 04. 06. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Junajted grupa (UG) je, nakon uspešnog osnivanja kompanije United Fiber u Grčkoj 2021. godine, nastavila sa konsolidacijom svog portfolija fiksne infrastrukture u EU - Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, pod brendom United Fiber, saopšteno je danas.

United Grupa stvara najveću optičku mrežu u Jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber Počevši sa registracijom novouspostavljene kompanije u Sloveniji u martu 2024. godine, koju će pratiti Bugarska i Hrvatska do kraja ove godine, Grupa je fokusirana na dalje ubrzavanje i jačanje svojih investicija na ovoj važnoj geografskoj lokaciji.

Moderna širokopojasna infrastruktura povezuje Evropu sa Bliskim istokom i Azijom, odgovarajući na visoku potražnju za tranzit kroz ključna tržišta Grupe. Njegov ultra-brzi i pouzdani internet zadovoljava visoke zahteve korisnika i poslovnih klijenata širom Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

United Fiber poseduje 60.000 kilometara backbone i metro mreže koja se prostire preko četiri EU tržišta - Grčke, Bugarske, Hrvatske i Slovenije, a najsavremenija širokopojasna mreža doseže do 3,6 miliona domaćinstava i povezuje Evropu sa Bliskim istokom i Azijom, odgovarajući na visoku potražnju za tranzit kroz ključna tržišta Grupe

U saopštenju se naglašaava da će UG pokrenuti ambiciozan projekat terestrijalnog kabla koji povezuje Atinu i Solun kao deo kompanije United Fiber Grčka, a ukupna investicija je 450 miliona evra u periodu od 2024-2028. godine.

"Zahvaljujući posebnim i posvećenim stručnim timovima u prodaji, podršci i tehničkim operacijama, moći ćemo da pružimo još bolje servise i usluge našim korisnicima“, rekao je potpredsednik za tehnologiju UG Željko Batistić. (Kraj) vip/bdr

Share: