Hotel za divlje pčele

14:29 05. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kompanija Imlek saopštila je danas da je ove godine Svetski dan zaštite životne sredine obeležila sadnjom medonosnog bilja i izgradnjom hotela za divlje pčele u Medonosnom vrtu Silosa u Beogradu.

Zaposleni kompanije zasadili su pregršt medonosnog bilja, značajnog zbog privlačenja insekata koji su ključni za biodiverzitet i očuvanje biljnih vrsta.

Ovo bilje, osim što privlači insekte, pruža i izvor hrane i stanište za različite životinje, čime se direktno podržava ekosistem.

Pored sadnje, zaposleni su se oprobali u interesantnoj, ali i edukativnoj aktivaciji koja je podrazumevala izgradnju hotela za divlje pčele, koji pruža sigurno utočište i podržava očuvanje populacija tih važnih polinatora, dodaje kompanija Imlek.

Uključivanjem interesnih grupa i osluškivanjem potreba zajednice, kontinuirano radimo na unapređenju svoje društvene uloge i ostvarivanju pozitivnih uticaja na okolinu u kojoj poslujemo, izjavila je regionalna menadžerka komunikacija i korporativnih poslova u kompaniji Imlek Marija Malović. (kraj) vem/ivt

Share: